Skip to main content

Pedra, paper, tisora

La descoberta d’un Pallars i un Alt Urgell esplèndids per mitjà d’aquest acurat llibre que ara us presento, ha estat un autèntic regal aquest estiu.

L’editorial entrecomes ha reunit a Geologia i paleontologia per a aficionats. Excursions pel Pallars i l’Alt Urgell un seguit de textos que l’autora, Nieves López  —paleontòloga, professora de la Universitat Complutense i gran coneixedora del Pirineu lleidetà—, va escriure per divulgar de manera entenedora la geologia i la paleontologia als profans. Cada capítol del llibre conté una de les excursions organitzades per la Nieves a la dècada dels 90 i el text teòric que ella redactava per emmarcar i donar explicació al paisatge vist. Una particularitat a destacar del llibre és la doble plana que en cada excursió s’inclou amb la imatge panoràmica de la zona tractada i el dibuix que minuciosament elaborava la Nieves amb la llegenda de tot allò que s'hi veia (les serres, els pobles, les formacions rocoses, etc) i els colors que ens descubreixen les diferents etapes geològiques que formen el paisatge.

La meva feina ha estat pensar la manera de fer visible, entenedor i atractiu el contingut, que consta dels textos i d'una gran quantitat d'imatges, gràfics, esquemes i dibuixos que fan agradable la lectura i complementen l'explicació; en aquest sentit la meva tasca ha estat també refer aquests esquemes i gràfics amb l’eina informàtica, i tractar les imatges dels dibuixos originals. I per últim, he dissenyat la coberta que, fent un símil amb la pell terrestre, preserva en el seu interior una llarga i apassionant història.

Us animo a tots vehementment —especialment als amants de la muntanya, de la geologia o dels fòssils— a que el busqueu i gaudiu d’aquest llibre rigurós, elaborat amb l’afany de totes i tots els qui hi hem col·laborat.